Jørgen Jensen
Anne Christensdatter
Inne Jørgensdatter
(Før 1651-Før 1706)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Jacob Pedersen

Inne Jørgensdatter

  • Født: Før 1651, Hennebjerg, Henne sogn
  • Ægteskab (1): Jacob Pedersen
  • Død: Før 1706, Kolle, Nørre Nebel

  Notater:

(Navnet er formentlg Enne på jysk)

21. maj 1706: Kolle by, med Jacob Pedersens enke ibid., som står for 3-2-0-0, er det og i armelig tilstand o.s.v.. Bedst var om en dygtig karl var at få til stedet, hvortil hun og inelinerer, og i så måde gør forslag på en soldat navnlig Christen Christensen af Kløvgaard under kapitain Treibers kompagni, som tjener hende, og ved stedets tiltrædelse ville ægte enkens datter, men det alene nu står på en karls anskaffelse i dennes sted, hvortil ej vides endnu nogen råd, formedelst mangel af folk på ryttergodset.
[Svar]: Til dette steds ved magt blivelse, har regimentskriveren ilige måde at bære omsorg, og søge at få en i soldaten Christen Christensens sted; imidlertid hjælpes stedet med et plovbæst til 10 rd. Siden får man være betænkt på bygningens reparation. (Kilde 1: slaegtsbibliotek.dk: 1. Jyske nationale Regiments rytterbønder i Vester Horne herred 1678-1715, side 35)

Jacob Pedersens kone i Kolle hed Inne Jørgensdatter og var datter af Jørgen Jensen og Anne Christensdatter, det fremgår af Kjærgård tingbog 1667, hvor der også står at hun havde en bror Knud Jørgensen i Henneberg. (Kilde 2: Hennegaard Gods Skifteprotokol Side 41, 4. jan. 1734)

Inne blev gift med Jacob Pedersen, søn af Peder Christensen og Birgitte Pedersdatter. (Jacob Pedersen blev født før 1647 i Kolle, Nørre Nebel og døde omkring 1706 i Kolle, Nørre Nebel.)



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18. april 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af tommybjerremogensen@gmail.com