Uwe Henning Kaastrup-Olsen
Ida Magnussen
Helle Kaastrup-Olsen
(1943-1991)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Bent Viggo Anton Markers

Helle Kaastrup-Olsen

  • Født: 9. februar 1943, København
  • Ægteskab (1): Bent Viggo Anton Markers den 4. september 1970 i Helsingør
  • Død: 21. februar 1991, København
  • Begravet: februar 1991, Assistens kirkegård, København

  Notater:

Billedvæver.

Biografi
Helle Kaastrup-Olsen blev allerede under sin uddannelse på Kunsthåndværkerskolen i København optaget af eksperimentet. Traditionel brug af tekstile teknikker kom til at stå over for frie eksperimenter og forsøg med grove materialer over for helt fine. Dermed var hun som ung forud for sin tid og for de strømninger i Østeuropa, hvor tekstilkunstnerne søgte nye veje væk fra traditionelle billedvævninger og brugstekstiler. I 1965 udstillede Kunstindustrimuseet en række polske tekstilkunstneres arbejder, hvilket gav anledning til, at Kaastrup-Olsen tog studieophold i Warszava. Her mødte hun en respekt for og nøjsomhed i brugen af materialer, bl.a. med brug af gammelt tovværk og lossepladsfund i grove tekstilarbejder. Hjemme igen fortsatte Kaastrup-Olsen med at eksperimentere, dog, på grund af tjæreallergi, med udelukkelse af en del grove materialer. Hun har benyttet komplicerede teknikker, forkastet dem, og i de seneste arbejder lagt vægten i stadig højere grad på farve og farveblandinger i frit sammensatte beviklinger. (Kilde: Weilbachs kunstnerleksikon)

Helle blev gift med Bent Viggo Anton Markers, søn af Viggo Anton Markers og Marie Juliane Paustian, den 4. september 1970 i Helsingør. (Bent Viggo Anton Markers blev født den 29. januar 1929 i Skånegade 7, 3. sal, København, dåb den 5. maj 1929 i Nathanael kirke, København og døde den 18. juni 2013 i København.)



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18. april 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af tommybjerremogensen@gmail.com