Niels Christian Hermansen
(1831-1908)
Maren Gydesen
(1830-1909)
Peder Jensen
(1838-1877)
Karen Hansdatter
(1834-1897)
Niels Bjerre
(1869-1925)
Nielsine Jørgine Jensen
(1874-1963)
Holger Bjerre
(1912-2002)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Edith

2. Ukendt kvinde
3. Ukendt kvinde
4. Ukendt kvinde

Holger Bjerre

  • Født: 30. december 1912, Grisbæk, Vejrup sogn
  • Dåb: 1. maj 1913, Vejrup kirke efter hjemmedåb den 31. december 1912
  • Ægteskab (1): Edith i 1955
  • Parforhold (2): Ukendt kvinde
  • Parforhold (3): Ukendt kvinde
  • Parforhold (4): Ukendt kvinde
  • Død: 25. februar 2002
  • Begravet: marts 2002, Bjæverskov kirke

  Notater:

Vejrup sogns kirkebog, fødte mandkøn 1913: Moderen bar barnet. Faddere var pige Johanne Nielsen, Agerbæk, pige Karen Jensen, Fåborg, gårdmand Herman Kristian Hermansen, Suderkrog.

Konfirmeret i Sdr. Omme kirke den 2. oktober 1927.

Ved folketællingen i november 1930 arbejdede Holger som smedelærling i Hoven hos smedemester Iver Jacobsen Kjærgaard. Et års tid efter forlod han smedefaget.

Som 18-19 årig cyklede Holger Bjerre fra Hoven til København med ikke meget mere end tyve kroner på lommen. Han havnede i Holte og tilbød sin arbejdskraft til en blomstergartner, hvor han senere blev uddannet (Holgers egen beretning). Han udviste fra starten gode evner som blomsterhandler og drev i nogle år forretning i Holte.

Af frihedsmuseets modstandsdatabase fremgår det, at Holger Bjerre, blomsterhandler, Stationsvej 6, Holte, under 2. verdenskrig var tilknyttet undergrundshæren region VI, København, afsnit 2 (Gentofte-Lyngby-Holte) , 5. kompagni, 3. deling, 3. gruppe.

I 1944 overtog den 32-årige Holger Bjerre den hæderkronede Carl Petersens Blomsterhandel beliggende Bredgade 12 i København. Blomsterhandelen var grundlagt i 1891 og lå i det velhavende kvarter tæt på Kongens Nytorv. Forretningen havde et stort udstillingsvindue med et udstillingsmontre af teaktræ og glas på hver side ud mod fortovet. I butikslokalet var der spejle, glas og masser af lys. Holger Bjerre ændrede ikke ved butikkens interiør. Selv to store lænestole, hvor kunderne kunne sidde, mens buketten blev bundet, blev bibeholdt. Udstillingsvinduet var i tidens stil, med stof i bunden og taburetter under stoffet, så vaserne kunne stilles i forskellige højder. Til kundekredsen hørte blandt andet Forsvarsministeriet, Magasin du Nord, Danmarks Radio og den kongelige familie på Amalienborg med Kong Frederik IX i spidsen. (Kilde: Holger Bjerres egen beretning og www.bjerreflowers.dk)

Carl Petersen's Eftf., blomsterhandel. Grundlagt d. 1. febr. 1891 af Carl Petersen (f. 1869, d. 1944). Indehaver (siden 1948): Holger Bjerre. Bredgade 12, Kbhvn. K. (Kraks: Danmarks ældste forretninger, 1950).

Det skete, at kongen (Frederik IX) i stedet for at ringe og afgive bestilling, selv mødte op i forretningen for at bestille en buket blomster. Således en gang hvor træværket på de to udstillingsmontre efterhånden var tærret så meget, at montrene derfor var blevet fjernet fra facaden. Det efterlod to grimme ar på muren. En dag trådte Kong Frederik ind i butikken. Holger Bjerre tog imod kongen og sagde: "Jeg beklager, at min facade ikke ser særlig pæn ud for tiden!" Kongen svarede: "Det skal De s'gu ikke være ked af hr. Bjerre, min er heller ikke for køn". Der var nemlig i den periode sat et stort stillads op foran residenspalæet, hvor et renoveringsarbejde foregik. (Kilde: Holger Bjerres egen beretning)

Omkring 1950 var Holger ejer af en motorbåd "Roy af Skovshoved" med 6 køjepladser. Båden lå ved kaj i Ovengaden under Vandet på Christianshavn. På en aftentur ud på Øresund med et selskab af gæster spurgte en af damerne: "Sig mig, Hr. Bjerre, er De ikke gift?" Hertil svarede Holger: "Jo, en gang i mellem!" (selvoplevet)

Den 13. juni 1955 blev Holger Bjerre udnævnt til Leverandør til Det Kongelige Danske Hof. Den daglige drift i forretningen stod fru Edith for sammen med tre damer. Udvalget omfattede både afskårne blomster og potteplanter. Roser, nelliker, chrysantemum, freesia og iris var de foretrukne gaveblomster i 1950'erne. Senere blev gerbera og koralgrene moderne. Carl Petersens Efterfølger, som forretningen nu hed, holdt sig gennem årene til dette klassiske udvalg af blomster. En meget stor aktivitet var pyntning af kurve til forretnings- og medarbejderjubilæer, receptioner, sølv- og guldbryllupper. I 1960´erne flyttede Carl Petersens Blomsterhandel til Ved Vesterport, den store forretningskarré, der i folkeviddet blev kaldt 5-øren, fordi den var dækket af kobber. Her fik forretningen et nyt klientel. I kvarteret ligger en hel del hoteller, der som i alle større byer er placeret omkring hovedbanegården. Holger Bjerre pyntede hotellerne med blomster, for eksempel Hotel Royal i slutningen af 1960´erne, mange restauranter og alle flyselskaberne omkring Vesterport. Blandt de gamle kunder i den anden ende af byen var stadig Magasin du Nord, hvor Holger Bjerre forsynede kontorerne med friske planter og blomster.

Ud over blomsterforretningen ved Vesterport drev Holger Bjerre gennem årene også blomsterforretninger andre steder. Han havde en overgang en forretning på Amagerbrogade, en på Frederiksberg og et rosengartneri i Glostrup.

I bogen 'Under Kronen' af cand.mag. Barbara Zalewski i samarbejde med Hofmarskallatet er der 2 hele sider om Holger Bjerre og hans blomsterforretning i Bredgade: Carl Pedersens efterfølger.

(Se "Kendtes gravsted": http://www.gravsted.dk/person.php?navn=holgerbjerre2)

Holger blev gift med Edith i 1955.

Holger havde et forhold til Ukendt kvinde.

Holger havde et forhold til Ukendt kvinde.

Holger havde et forhold til Ukendt kvinde.



Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 18. april 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af tommybjerremogensen@gmail.com